
دانلود پاورپوینت روند تحولات شهرنشيني در ادوارتاريخي
دانلود پاورپوینت روند تحولات شهرنشيني در ادوارتاريخي
تحویل اکسپرس
تحویل فوری و سالم محصولپرداخت مطمئن
پرداخت از طریق درگاه معتبرضمانت کیفیت
تضمین بالاترین کیفیت محصولاتپشتیبانی
پشتیبانی تلفنیدانلود پاورپوینت روند تحولات شهرنشيني در ادوارتاريخي
چکیده
ظهور شهر به عنوان يك پديده سازمان يافته اجتماعي، اقتصادي و سياسي مشروط به فراهم شدن شرايط و مقدماتي است كه در حدود ده هزار سال پيش و مقارن با دوران نوسنگي و آشنايي انسا ن ها با كشاورزي و به تبع آن كند شدن آهنگ كوچ و نيمه يكجانشيني انسان ها همراه بود . سكونتگاه هايي كه در زمين هاي حاصلخيز كشاورزي و در بستر رودخانه ها به وجود آمدند، اولين سكونتگاه هاي انساني به شمار مي آيند كه به تدريج تبديل به روستاها و شهرها شدند. اولين موجي كه توانست تحول انقلاب را در زندگي انسا نها به وجود آورد ”كشاورزي“ بوده است. كشاورزي توانست انسان كوچ گراي كه مدام ا زسپيده دم تا شب هنگام كارش، شكار و دام بود را در مكاني خاص ساكن كند و بدين ترتيب سنگ زيرين و بنيادين شهرها و روستا ها را بنا كند .
مقدمه
عده ايي از مردم شناسان در خصوص منشاء و خاستگاه شهرها معتقدند كه اولين هسته شهر دركنار و بين رودهايي مانند بين النهرين و مكان ملاقات قبايل و اقوام براي اجراي بعضي از مراسم و شعاير و يا قبرستا ن ها شكل گرفته است . بعضي از اين آثار در دوره ديرينه سنگي ديده مي شود، اما در اين دوره هنوز زمينه مساعد براي رشد شهر پديد نيامده است . در دوره ديرينه سنگي انسان مشغول شكار و جمع آوري خوراك است . در نتيجه از يك طرف به زمين هاي وسيع نيازدارد و از طرف ديگر شانس و حادثه نقش مهمي در تامين معاش او دارند. انسان در اين دوره روزي جشن مي گيرد و روزي گرسنه مي ماند . اولين شرايط براي پيدايش غذاي كافي در دوره ميان سنگي فراهم مي شود ( 15000 سال پيش ) ، يعني آغاز پيدايش كشاورزي، اهلي كردن حيوانات و اسكان يافتن انسان در مكا نهايي به شكل روستاها.
1. شهرهاي باستان
باستان شناسان خاستگاه نخستين شهرها را در منطقه بين النهرين مي دانند، شهرهايي مانند ” اريد “ ، ” لارك“ ، ” ادوك“ و ” بابل“ كه هركدام جمعيتي بين ده تا بيست هزار نفر داشته است شهرهايي با مراكز تجاري و مبادلاتي و ساختار نسبتا پيشرفته و مشتمل بر دژ و معبد . در اين شهرها محل سكونت اعيان نزديك هسته مركزي بوده و هرچه از مركز به بيرون حركت كنيم منطقه هاي مسكوني طبقات پايين تر را مي بينيم . در شهرهاي باستان برخلاف شهرهاي مدرن هر چه به هسته مركزي شهر نزدي ك تر شويم رفاه و امنيت بيشتري وجود دارد و هرچه به سوي دروازه ها پيش برويم ميزان رفاه و امنيت كمتر است. وسعت شهرهاي باستاني در مقايسه با شهرهاي امروز بسيار كم بوده و شايد مساحتي نزديك به يك محله امروزي را داشته است.
فایل پاورپوینت 22 اسلاید